Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012


Πως χρησιμοποιείται η αλόη-Ο χυμός της αλόης    www.aloeveraplants.gr

Ο χυμός της αλόης
Για να παρασκευάσετε χυμό αλόης, μπορείτε να φιλτράρετε τον πολτό αλόης, και να τον αναμείξετε με χυμούς από άλλα φρούτα.
Συστατικά: ένα μεγάλο φύλλο αλόης βέρα (μήκους 45 έως 50 εκ. και πλάτους 5 εκ.), ένα μήλο, βιταμίνη C.
Απαραίτητα υλικά: ένας αποχυμωτής, ένα αδιαφανές γυάλινο μπουκάλι με ερμητικό κλείσιμο.
Παρασκευή
Για να αποφύγουμε τις καθαρτικές επιδράσεις της αλοϊνης, κόβουμε το πράσινο τμήμα του φύλλου και το πλένουμε έτσι ώστε να αφαιρεθεί ο κίτρινος και πικρός χυμός.
Χρησιμοποιούμε το εσωτερικό ζελέ και το πολτοποιούμε μαζί με ολόκληρο το φύλλο για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα. Προσθέτουμε το μήλο και λίγες σταγόνες βιταμίνης C για να το σταθεροποιήσουμε. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι.
Παίρνουμε μία ή δύο κουταλιές της σούπας πριν από τα γεύματα. Σε περίπτωση που υποφέρουμε από γαστρεντερικά έλκη μπορούμε να πίνουμε αυτό το χυμό τέσσερις φορές την ημέρα, πριν από  τα γεύματα και όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Για την αρθρίτιδα μπορούμε να πίνουμε μία ή δύο κουταλιές, δύο ή τέσσερις φορές την ημέρα, τουλάχιστον για δύο μήνες.


πηγή: EL GRAN LIBRO DEL ALOE VERA | Lourdes Prat - Teresa Ribo
Αλόη Βέρα η Θαυματουργή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσημος Ιστοτόπος