Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μύθος ότι η αλόη θέλει ελάχιστο πότισμα  www.aloeveraplants.gr

Υπάρχει ένας μύθος ότι η αλόη θέλει λίγο νερό. H φυτεία αλόης που διαθέτουμε περιλαμβάνει άνω των 2.000 φυτών και σας αναφέρω σίγουρα ότι κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες συνιστώ πότισμα κάθε 3 ημέρες, με πολύ μικρή ποσότητα νερού, και όχι σπανιότερα. Το φυτό δεν θα πεθάνει με λιγότερο νερό αλλά θα πάρει ένα χρώμα καφετί, θα καθυστερήσει σημαντικά την ανάπτυξη του και ίσως παράγει λιγότερες παραφυάδες.
Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι τα χώματα ή οι γλάστρες να στραγγίζουν καλά. Όταν φυτεύετε αλόη σε γλάστρα το τέλειο θα ήταν να ρίχνατε χαλίκια στον πάτο της γλάστρας και το χώμα να περιείχε μέσα τύρφη καθώς και μικρές ελαφρόπετρες (ή χαλικάκια) για μέγιστη αποστράγγιση. Έτσι μπορείτε να ποτίζετε το φυτό τακτικά, επιτυγχάνοντας πολύ γρήγορη ανάπτυξη χωρίς τον κίνδυνο να σαπίσει η ρίζα. Στην φύτευση στο χωράφι μπορείτε να δημιουργήσετε αναχώματα και να φυτευτούν τα φυτά στην κορυφή των αναχωμάτων, ούτως ώστε κατά τους βροχερούς μήνες να μην λιμνιάζει το νερό, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή της καλλιέργειας και ο καλύτερος τρόπος είναι να δεχόμαστε συμβουλές αλλά να παρακολουθούμε στενά τα ίδια τα φυτά και εύκολα θα καταλάβουμε αν χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσημος Ιστοτόπος