Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012


Η φροντίδα του φυτού - Τι να θυμάστε και να προσέχετε  www.aloeveraplants.gr


* Μετά τη μεταφύτευση της αλόης, είναι λογικό τα φύλλα να γίνουν γκρι ή καφετιά, σε λίγο όμως καιρό θα επανέλθουν στο κανονικό τους χρώμα. Είναι καλό να μην τα ποτίζετε πολύ.
* Υπάρχουν πολλά είδη αλόης. Για να αποφύγουμε την επικονίαση των φυτών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στις θεραπείες μας με φυτά άλλης ποικιλίας και τη δημιουργία υβριδικών σπόρων, φροντίζουμε να μην υπάρχουν δίπλα στα φυτά μας άλλες, διαφορετικές ποικιλίες αλόης. Και μόνο με τον αέρα, τα φυτά μπορεί να επικονιαστούν. Αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, και πρέπει δίπλα στα φυτά μας να υπάρχουν άλλα είδη αλόης, μπορούμε να αποφύγουμε την επικονίαση μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών, κόβοντας τα άνθη από το μέσον του βλαστού πριν ανοίξουν και άρα πριν μπορέσουν να βγάλουν το σπόρο τους.
* Η πιο αποτελεσματική λύση για να προλάβετε την επίθεση από παράσιτα είναι να μπήξετε επτά σπίρτα ανάποδα στη γλάστρα. Το θείο καταστρέφει τα παράσιτα χωρίς να βλάπτει το φυτό.
* Ένας άλλος τρόπος για να φροντίσετε για την υγεία του φυτού είναι να το ποτίζετε κατά διαστήματα με νερό όπου έχετε βράσει λαχανικά ή όσπρια, αφού κρυώσει.
* Όταν θέλουμε να κόψουμε ένα φύλλο για να το χρησιμοποιήσουμε φαρμακευτικά, καλό είναι να το κόψουμε το βράδυ ή το ξημέρωμα και να επιλέξουμε τα φύλλα που βρίσκονται στη βάση του φυτού, αφού αυτά είναι τα πιο παλιά και τα πιο ισχυρά.
* Η θεραπευτική δύναμη του φυτού αυξάνεται με την ηλικία του, αλλά και τα νεαρά φυτά έχουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.


πηγή: EL GRAN LIBRO DEL ALOE VERA | Lourdes Prat - Teresa Ribo
Αλόη Βέρα η Θαυματουργή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επίσημος Ιστοτόπος